POZIV NA PREDAVANJE

INFEKCIJE U DJEČJOJ DOBI

Djeca najčešće obolijevaju od infekcija gornjeg dijela dišnog sustava (prehlada,upala sinusa,uha,grla i ždrijela). Te infekcije u pravilu nisu jake,ali ako se ponavljaju i ako su dugotrajne,mogu pogoditi kvalitetu djetetova života.
Više od 90 % svih infekcija dišnog sustava uzrokuju virusi. Bakterije su primarni uzročnik u samo 5 do 10 posto slučajeva svih infekcija dišnog sustava. Usprkos tome za liječenje se troši velika količina antibiotika iako oni na viruse nemaju nikakvo djelovanje. To ostavlja štetne posljedice na zdravlje pojedinca te smanjuje djelotvornost antibiotika u slučaju kada su oni nužni za liječenje bolesti. Potrošnja antibiotika posebno je izražena u zimskim mjesecima godine tijekom kojih se ona povećava za čak 30 %.
Povodom obilježavanja Europskog dana svjesnosti o antibioticima i Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije-Odjel kliničke mikrobiologije u Gradskoj knjižnici Vodice u srijedu 27. studenog u 17 sati održati će se predavanja na temu:
 „VIRUSI-NAJČEŠĆI UZROČNICI INFEKCIJA DIŠNOG SUSTAVA U DJECE PREDŠKOLSKE DOBI“- dr. Ivana Bego,dr. med.
 „ODGOVORNA UPOTREBA ANTIBIOTIKA U DJECE PREDŠKOLSKE DOBI“-mr.sc. Edita Sušić,dr. med.

 Kako prepoznati infekciju,što je najvažnije u liječenju virusnih infekcija,kada uključiti antibiotik,koje su posljedice neadekvatne primjene antibiotika i sl. saznati ćemo na predavanju i uključiti se u raspravu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Please publish modules in offcanvas position.