Novosti

Novosti (184)

Srijeda, 22 Ožujak 2023 12:17

EDUKATIVNO ZABAVAN IZLET U ZADAR

Napisao/la

EDUKATIVNO ZABAVAN IZLET U ZADAR

Djeca vrtića Tamaris Vodice jučerašnji dan proveli su na izletu u Zadru. Izletom su obilježili prvi dan proljeća, Dan voda i Svjetski dan lutkarstva.

U Kazalištu lutaka Zadar odgledali su predstavu „Crvenkapica“. Bila je to prva predstava tek nastalog kazališta koji danas slavi 70 godina rada i kojom se otvara svaka nova sezona. Tim povodom prisutna je bila i televizija kojoj su naša djeca dala izjave o predstavi.

Nakon predstave posjetili su Muzej antičkog stakla gdje su se upoznali s muzejom, razgledali bogatu izložbu antičkog stakla, vidjeli kako su ih otkrivali i otkopavali,a odgledali su i radionicu puhanja stakla kao i izrade predmeta od stakla. Slijedio je obilazak Zadra i šetnja do rive gdje su odslušali koncert valova na Morskim orguljama i upoznali poznatu atrakciju Pozdrav Suncu.

Kad smo završili s edukativnim dijelom izleta ostatak vremena proveli smo u igri u Športskom centru Višnjik.

                                                                                                                                                                                                                                           

pedagoginja Zvjezdana Babić,prof.

 

Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 10:37

MOJ TATA I JA U VRTIĆU

Napisao/la

MOJ TATA I JA U VRTIĆU

Dan očeva u našem vrtiću obilježili smo druženjem očeva i djece kroz kreativne radionice. I za očeve i za malene bilo je to lijepo poslijepodne provedeno u igri i veselju. Djeca su u odgojnim skupinama razgovarala o ulozi oca u obitelji, kako vole provoditi vrijeme s ocem i u čemu je njihov tata najbolji! Zajedno s odgojiteljicama izradila su čestitke i uspomene za tate.

U našim se krajevima Dan očeva obilježava na svetkovinu sv. Josipa s obzirom da ovaj svetac predstavlja zaštitnika obitelji.

pedagoginja Zvjezdana Babić,prof.

EKO VRTIĆ TAMARIS VODICE SUDJELOVAO U AKCIJAMA

ZELENA I DIGITALNA ČISTKA

Već dugi niz godina,u sklopu akcije ZELENA ČISTKA djeca vrtića Tamaris Vodice sudjeluju u čišćenju okoliša. Ove godine, osim okoliša vrtića u Vodicama i Čistoj Velikoj, čistili smo i Plavu plažu .

Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj čiji je cilj u jednom danu otkloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Sudjelovanje najmlađih u akcijama čišćenja od iznimne je važnosti jer aktivnim doprinosom čišćem okolišu postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima, podižu svijest o očuvanju okoliša, ali i odrasle potiču da postanu bolji u odnosu s prirodom.

Nova vremena, osvijestila su nam razne izazove u kontekstu otpada kojeg stvaramo, a zaključak je da osim onog kojeg smo svjesni, stvaramo i onaj kojeg nismo svjesni – digitalni! Zato su se i svi djelatnici dječjeg vrtića Tamaris Vodice aktivno uključili i u akciju DIGITALNA ČISTKA brisanjem svih nepotrebnih e-poruka, datoteka, aplikacija, duplikata fotografija i videozapisa.

PEDAGOGINJA Zvjezdana Babić,prof.

Petak, 10 Ožujak 2023 10:08

UŽIVANJE NA ZIMOVANJU U PETEHOVCU

Napisao/la

UŽIVANJE NA ZIMOVANJU U PETEHOVCU

Ovaj tjedan (6 -10.03.) mala skupina djece u pratnji odgojiteljice boravila je na snijegu u Petehovcu. Bilo je to 5 dana prepunih uživanja. Preko dana boravili su na snijegu s instruktorima skijanja gdje su učili skijati, sanjkali se, vozili se motornim sanjkama, grudali se, i izrađivali snjegoviće, a navečer su „tulumarili“ s animatorima koji su za njih organizirali karaoke, pidžama party, ples s maskama, modnu reviju otkačenih frizura,.... Na kraju, svako dijete dobilo je i diplomu za prve korake na skijama. Stekli su i nova prijateljstva s djecom iz vrtića Pule i Pazina. Vratili su se prepuni doživljaja. Znamo sigurno da će im ovaj doživljaj ostati dugo u sjećanju .

Pedagoginja Zvjezdana Babić,prof.

Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 10:45